Zondag 14 mei 2023

En toch….

Geweldloosheid in tijden van oorlog en overmacht?

Juist nu worden de overtuigingen over geweldloosheid op de proef gesteld. Oekraïne, Syrië Soedan en nog meer plaatsen. Is geweldloosheid nog wel serieus te nemen in een tijd waar vanuit verontwaardiging steeds meer oorlogsgeweld wordt ingezet. En Toch. Waarom twijfelen we? En zijn er ook feiten over de effectiviteit van geweldloze en gewelddadige oplossingen van conflicten? 

Een gevoel van machteloosheid overvalt ons. En je wil toch helpen bij het lijden dat je ziet .(Terwijl er ook erg veel lijden is dat je niet ziet). En toch…. Blijft het mogelijk om in geweldloosheid te blijven geloven? 

Ali en Maarten nemen je mee in hun zoektocht. 

Voorbereiding: Ali Scholing en Maarten v.d. Werf. 

Reacties zijn gesloten.