Zondag 10 april 2022

Viering: Lachen in het Licht

We leven in een tijd waarin mondiale problemen het leven dreigen over te nemen. Spannende tijden. Om tussen die donkere wolken toch nog wat licht te zien is belangrijk. Daarom deze viering om te blijven lachen in het licht zonder de ernst van de toestand te ontkennen.

uit de volledige aankondiging:
Corona, klimaatveranderingen, oorlog in Oekraïne, overal vluchtelingen, een sterke inflatie en een groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk: het voelt soms, alsof het steeds slechter gaat met onze wereld. Dan is het belangrijk om toch het Licht te blijven zien. En om te blijven lachen in dat Licht.
Lichtheid als middel om grip te houden op het leven. Als wapen om de verschrikkingen om je heen aan te kunnen. Met een lach kun je de gebeurtenissen soms beter aan. Zonder wat af te doen aan de ernst van al die gebeurtenissen. We hopen daar een steentje (lichtje) aan bij te dragen tijdens de dienst van 10 april.

Voorbereiding: Femmie van Veen en Dicky van der Kamp

Reacties zijn gesloten.